Luomuelintarviketuotannon infopäivät 23.-24.1.2024

19.12.2023

Paikka: Ammattiopisto Lappia, Kätkävaarantie 69, Loue. 

Asiantuntija Jaana Elo.

Ilmoittautuminen 18.1.2024 mennessä: ritva.pesonen@lappia.fi.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. 

Mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä teamsin kautta. 

Ohjelma

Ohjelma 23.1.2024

8.30 – 9.00 Kahvit (Hanke tarjoaa)

9.00 – 11.30 Luomuelintarviketuotannon aloittaminen. Ohjeet ja säännöt. Mistä alkuun, mistä apuja? Luomuelintarvikkeiden valvontaan hakeutuminen ja luomusuunnitelma.

11.30 – 12.15 Lounas (Omakustanteinen)

12.15 – 13.30 Alihankinta- ja vuokraustoiminta luomussa. Luomuelintarvikkeiden koostumus. Sallitut ja kielletyt tuotantopanokset

13.30 -14.00 Kahvit (Hanke tarjoaa)

14.00 - 15.15 Valmistusteknologian rajoitteet. Luomuvalmistus ruokapalveluissa.

Ohjelma 24.1.2024

8.30 – 9.00 Kahvit (Hanke tarjoaa)

9.00 – 11.30 Luomutuotteiden myynti ja markkinointi. Pakattu vai pakkaamaton tuote. Pakkausmerkinnät ja muut luomumerkinnät.

11.30 – 12.15 Lounas (Omakustanteinen)

12.15 – 13.30 Luomukeruutuotteiden käyttö luomuelintarvikkeiden valmistuksessa

13.30 – 14.00 Kahvit (Hanke tarjoaa)

14.00- 15.15 Luomutuotteiden kirjanpito. Tase, jäljitettävyys ja erilläänpito. Kirjaukset ja tarkastukset.